Можете да намалите риска и от двете, като следвате тези стъпки | Kumazoku Entertainment

Mar
22

Можете да намалите риска и от двете, като следвате тези стъпки

Можете да намалите риска и от двете, като следвате тези стъпки

Педиатрия. Май 2015 г. Saraswat N, Shankar P, Chopra A, et al. Рискови фактори, свързани с заразяване с въшки по главата при селски педиатрични пациенти. Индийски дерматологичен онлайн вестник. Януари – февруари 2020 г. Глава въшка: Епидемиология и рискови фактори. Центрове за контрол и превенция на заболяванията. 15 октомври 2019 г. Mazurek CM, Lee NP. Как да управляваме въшките на главата. Western Journal of Medicine. Май 2000 г. Mumcuoglu KY, Friger M, Ioffe-Uspensky I, et al. Гребен за въшки срещу директен визуален преглед за диагностициране на инфекции на главата. Детска дерматология. Декември 2001 г. Pollack RJ, Kiszewski AE, Spielman A. Свръхдиагностика и последващо лошо управление на инвазиите с въшки в Северна Америка. Вестник за детски инфекциозни болести. Януари 2000 г. França K, Villa RT, Silva IR, et al. Косъмчета или псевдонити. Международно списание за трихология. Юли – декември 2011 г. Въшки на главата: Диагностика и лечение. Клиника Майо. 10 юли 2020 г. Cummings C, Finlay JC, MacDonald NE. Инвазии с въшки: клинична актуализация. Педиатрия Здраве на детето. Февруари 2018. Въшки: Лечение. Центрове за контрол и превенция на заболяванията. 15 октомври 2019 г. Въшки по главата: Диагностика и лечение. Американска академия по дерматология. Pearlman DL. Просто лечение за въшки по главата: сух педикулицид на базата на задушаване. Педиатрия. Септември 2004. Goates BM, Atkin JS, Wilding KG, et al. Ефективно нехимично лечение за въшки по главата: Много горещ въздух. Педиатрия. Ноември 2006 г. Въшки: Превенция и контрол. Центрове за контрол и превенция на заболяванията. 12 септември 2019 г. Инвазия от въшки (педикулоза). Ръководство на Merck, потребителска версия. Юни 2020 г. Покажи по -малко

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в Lice

6 съвета след операцията, които ще ви помогнат да излекувате разрез

Правилното хранене е ключова – но често пренебрегвана – част от вашия план за възстановяване.

От Андреа Пиърс, 26 април 2021 г. Спонсорирано рекламно съдържание

8 неща, които хората с екзема трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

По -голямата част от хората с атопичен дерматит могат да се възползват от получаването на ваксина за защита срещу новия коронавирус, казват дерматолози. Прочети. . .

От Мойра Лоулър, 20 април 2021 г.

Ти – Да, ти! – Може да стане адвокат на пациент с псориазис

От Хауърд Чанг 25 март 2021 г.

Животът с псориазис като азиатски американец може да означава „ядене горчиво“

От Хауърд Чанг 3 март 2021 г.

Какво да направите, ако локалните лечения не са достатъчни за вашия псориазис

С напредването на състоянието ви може да се наложи да обмислите системно лечение, за да управлявате симптомите си.

От Colleen de Bellefonds, 23 февруари 2021 г.

10 признака, че е време да се обадите на вашия дерматолог за псориазис

Може да се наложи понякога да се свържете с дерматолога си между редовно планираните ви посещения.

От Colleen de Bellefonds, 23 февруари 2021 г.

7 начина да се свържете с други, ако имате хидраденит супуратива

Ето как да се чувствате по -малко сами, ако живеете с това хронично кожно заболяване.

От Джули Стюарт, 11 февруари 2021 г.

9 диети, които трябва и не трябва да се използват за хидраденит Suppurativa

Само диетата няма да излекува състоянието, но това, което ядете, може да помогне за намаляване на възпалението и облекчаване на симптомите на HS.

От Джули Стюарт, 11 февруари 2021 г.

Попитайте най -добрия лекар на Castle Connolly: Как стареенето и гравитацията влияят на кожата ви

Известен пластичен хирург, признат за топ лекар на Касъл Конъли, обсъжда факторите, които влияят върху външния вид на кожата ни, и как пациентите могат. . .

До 11 февруари 2021 г.

Как да се справите с промените в здравното осигуряване с псориазис

От Хауърд Чанг, 29 януари 2021 г. “

Няма лек за HPV, но има налични лечения за симптомите, причинени от вируса.

Криотерапията може да се използва в медицински кабинет за премахване на кожата и гениталните брадавици. Евгений Калиновски/Алами

От повече от 150 вида HPV (човешки папиломен вирус), поне 40 могат да заразят аналната или гениталната област, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Повечето от тези инфекции никога не причиняват никакви симптоми и изчезват сами, без лечение, отбелязва CDC. (1)

Но ако инфекцията продължи, някои видове HPV могат да причинят генитални брадавици, а други могат да причинят различни видове рак, включително рак на шийката на матката и рак на орофаринкса – рак на гърба и страните на гърлото, сливиците и основата на езика .

Други видове HPV могат да причинят обикновени негенитални брадавици по кожата на други части на тялото.

Лечението на HPV зависи от специфичния проблем или симптомите, причинени от вируса. Понастоящем няма медицински начин да освободите тялото си от HPV, след като го имате.

Как се лекуват гениталните брадавици

Гениталните брадавици – които обикновено се причиняват от HPV типове 6 и 11 – могат да се появят в цялата генитална област, както и в ануса, влагалището или уретралния отвор и на шийката на матката.

Има няколко лекарства, прилагани от пациенти и лекари за външни генитални брадавици. У дома можете да кандидатствате:

Имиквимод крем, имуномодулатор, който стимулира производството на интерферони и други вещества на имунната система Подофилокс разтвор или гел, който спира клетъчното делене и причинява брадавична тъкан умира Синекатехини, вид екстракт от зелен чай

За лечение на външните генитални брадавици, Вашият лекар може да Ви предпише:

Подофилинова смола (подобна на подофилокс), която спира клетъчния растеж Трихлороцетна киселина, която химически изгаря брадавици Бихлороцетна киселина, която прави същото

Освен тези, Вашият лекар може да опита криотерапия (замразяване на брадавицата) или различни хирургични лечения (изрязване, електрохирургия, лазерна терапия) за лечение на Вашите външни брадавици.

При вътрешни генитални брадавици лечението може да включва криотерапия с течен азот, хирургично отстраняване, трихлороцетна киселина или бихлороцетна киселина.

Лечение на предракови цервикални промени

При жените някои видове HPV могат да причинят растежа на предракови клетки на повърхността на шийката на матката – известни като цервикална дисплазия – което може да доведе до рак на шийката на матката.

Почти всички случаи на рак на шийката на матката са причинени от HPV, като 70 % от случаите на рак на шийката на матката са резултат от HPV типове 16 и 18, според CDC.

Получаването на редовни тестове за PAP или HPV повишава вероятността от ранно улавяне на цервикална дисплазия и премахването на предракови израстъци може да помогне за предотвратяване на развитието на рак на шийката на матката.

Тежката цервикална дисплазия се лекува с един от няколко вида хирургични процедури, включително:

Криохирургия Лазерна терапия Конизация със студен нож (или биопсия на конус със студен нож), при която конусовидно парче анормална цервикална тъкан се отстранява със скалпел или лазерен нож Електрохирургия

Ако цервикалната дисплазия е прогресирала до рак на шийката на матката, жената може да бъде посъветвана да направи хистеректомия (отстраняване на матката) или да се подложи на лъчева терапия, химиотерапия или и двете.

СВЪРЗАНИ: Лечение на рак на шийката на матката

Лечение на ракови заболявания, свързани с HPV, в други части на тялото

Освен че причинява рак на шийката на матката, HPV може да причини няколко други вида рак:

Анален рак Рак на орофаринкса Рак на пениса Вагинален рак Рак на вулвата

Понастоящем няма установени насоки за скрининг за рак, свързан с HPV, различен от рак на шийката на матката, така че обикновено тези видове рак се откриват само когато причиняват симптоми, а лечението се основава на стадия на рака, когато е открит.

Домашни средства за лечение на обикновени кожни брадавици

Честите кожни брадавици често изчезват сами, без никакво лечение, особено при деца. Но може да отнеме две до три години, докато брадавицата изчезне, така че много хора избират да ги лекуват.

Домашните средства и продуктите без рецепта за брадавици обикновено са безопасни за хора с добро здраве, но ако имате диабет, загуба на усещане в краката или лоша циркулация в краката, не се опитвайте да лекувате брадавици по краката сами . Вижте лекар за лечение.

Един от начините за лечение на брадавици у дома е с локален продукт без рецепта, който съдържа салицилова киселина. За най -добри резултати, накиснете областта на брадавиците в топла вода за 10 до 20 минути, след това използвайте шкурка за еднократна употреба, за да премахнете слоевете мъртва кожа, преди да приложите салициловата киселина. Повтаряйте накисването и отстраняването на кожата между всяко третиране. (2)

Подобен подход е да се извършат стъпките за накисване и шлайфане, след което да се покрие брадавицата с малко парче тиксо. Изваждайте и подменяйте тиксото на всеки пет или шест дни, като повтаряте стъпката на накисване и шлайфане при всяка смяна на лентата.

Предлагат се и продукти за криотерапия без рецепта, които замразяват брадавиците, за да разрушат анормалната тъкан, но могат да бъдат болезнени за използване. Те също не са толкова ефективни, колкото лечението с криотерапия, което лекарят може да предложи.

СВЪРЗАНИ: 11 съвета за защита на краката и краката, ако имате диабет

Медицинско лечение на кожни брадавици

Ако решите да посетите лекар за лечение на брадавици, може да получите едно от следните:

Криотерапия Кантаридин, химикал, който причинява образуването на мехури под брадавицата Електрохирургия или LEEP (процедура за електрохирургично изрязване на цикъл)- която изгаря брадавици с електрически ток- комбинирана с кюретаж, техника, която включва изстъргване на брадавицата с остър нож или лъжица- оформен инструмент Ексцизия (изрязване на брадавицата)

Ако тези лечения са неефективни, Вашият лекар може да избере по-мощни лечения, като лазерно лечение, химически пилинг или инжекции с блеомицин, противораково лекарство. (3)

Имунотерапията може да бъде вариант за брадавици, които са резистентни към всички други форми на лечение.

Този вид лечение може да включва снимки на естествен протеин за борба с вирусите, наречен интерферон, който може да помогне за повишаване на имунната ви система.

Как да предотвратим обикновени брадавици по кожата

HPV е harmoniqhealth.com повсеместно, което означава, че се среща навсякъде, така че може да е невъзможно да се предотвратят всички брадавици. (4) Но можете да намалите риска, като следвате тези здрави предложения:

Не гризайте ноктите си и не дръпнете хангали. Не драскайте и не дръпнете по съществуващите брадавици. Не докосвайте брадавиците на други хора. Не споделяйте самобръсначки, кърпи, чорапи или обувки с други хора. Носете джапанки или сандали за душ в обществени душове, съблекални и около басейни, за да избегнете появата на плантарни брадавици. Ако имате плантарна брадавица, носете чехли или обувки из къщата, за да избегнете разпространението им върху другите. Съхранявайте брадавиците по краката си сухи, тъй като влагата ги насърчава да се разпространяват. (5)

Допълнителен доклад от Ингрид Щраух.

Абонирайте се за нашия бюлетин за сексуално здраве!

Редакционни източници и проверка на фактите

Препратки

Инфекция с човешки папиломен вирус (HPV). Центрове за контрол и превенция на заболяванията. 25 януари 2017 г. Брадавици. Здравен център Блумингтън на Университета в Индиана. Брадавици: Диагностика и лечение. Американска академия по дерматология. De Koning MN, Quint KD, Bruggink SC, et al. Високо разпространение на кожни брадавици при деца в начална училищна възраст и повсеместното присъствие на свързан с брадавици човешки папиломен вирус върху клинично нормална кожа. Британски вестник по дерматология. Януари 2015 г. Дерматолог споделя съвети за лечение на обикновени брадавици. Американска академия по дерматология. 8 октомври 2015 г.

Източници

Брадавици. Американска академия по дерматология. Аногенитални брадавици. Центрове за контрол и превенция на заболяванията. Разбиране на цервикалните промени: Ръководство за здравето на жените. Национален институт по рака. Предракови състояния на шийката на матката. Канадско общество за борба с рака. Дисплазия на шийката на матката. MedlinePlus. Покажи по -малко

Най -новото в HPV

HPV: Вирусна връзка към рака

Ракът на шийката на матката, вагината, ануса и устната кухина е свързан с човешкия папиломен вирус или HPV.

От Tammy Worth 6 март 2019 г.

8 основни факта за ваксината срещу HPV

Ето какво трябва да знаете, ако обмисляте децата си да бъдат ваксинирани срещу HPV.

От Реджина Бойл Уилър, 6 март 2019 г.

7 често срещани мита за HPV

Това е най -честата полово предавана инфекция в Америка. Но колко наистина знаете за това?

От Nancie George, 28 февруари 2019 г.

Брадавици на HPV: Неразбраната ППБ

До 21 февруари 2019 г.

HPV инфекцията води до повишена честота на рак на гласните струни при млади хора

Ракът на гласните струни, свързан с HPV, може да бъде по-агресивен от другите форми на заболяването.

От Шари Роан, 13 февруари 2019 г.

8 начина за предотвратяване или откриване на HPV рано

Някои щамове на HPV могат да причинят рак, а други могат да причинят генитални брадавици. Можете да намалите риска и от двете, като следвате тези стъпки.

От Beth W. Orenstein 17 декември 2018 г.

Трябва ли ваксината срещу HPV да е задължителна?

Републиканският кандидат за президент Рик Пери е в центъра на национален дебат за противоречивата ваксина срещу HPV. Ти на коя страна си?

От Алисън Такеда, 13 септември 2011 г.

Разбиране на HPV и как може да се лекува

От д -р Martee L Hensley 5 ноември 2007 г.

FDA одобрява Cabenuva, първата дългодействаща инжекция за ХИВ

Едномесечните снимки предлагат алтернатива на ежедневните хапчета за управление на вируса на човешкия имунодефицит тип 1.

От Дон Рауф, 3 февруари 2021 г.

Дългодействащи инжекционни 9 пъти по-ефективни от ежедневните хапчета за предотвратяване на ХИВ при жените

Новият изстрел може да промени играта в превенцията на ХИВ при жените по целия свят.

От Беки Ъпъм, 18 ноември 2020 г. “

Малки, повдигнати червени петна и постоянен сърбеж често показват инфекция с краста. Shutterstock

Понякога сърбежът е само временно дразнене, но ако този сърбеж продължава, започва да се проявява като обрив или се влошава през нощта, може да имате краста.

Това състояние на кожата, което причинява сърбеж и обикновено повдигнати червени петна, започва, когато човешките сърбящи акари (наречени Sarcoptes scabiei) се забиват под кожата ви и снасят яйца там. При повечето здрави възрастни само 10 до 15 акари могат да причинят краста.

Според Американската академия по дерматология, имунокомпрометираните или възрастните пациенти са изложени на по -голям риск от заразяване с краста или норвежка краста – форма на краста, включваща екстремно заразяване на хиляди акари – и в резултат на това може да стане силно заразна.

Крастата може бързо да се разпространи в старчески домове, общежития, лагери и други места, където хората са претъпкани заедно и влизат в контакт помежду си. Разбира се, той може да се разпространи и сред семейства и съжители, след като един човек го внесе в къщата. Крастата се разпространява от човек на човек, но не я получавате от домашни любимци. Вашият лекар може да Ви помогне да различите крастата от други причини за обрив.

Крастата се разпространява чрез контакт, а не поради липса на лична хигиена. Но лекарите казват, че може да бъде трудно да се информира хората, че имат акари, поради стигмата, свързана с тях.

„Мисля, че често срещано погрешно схващане е, че само мръсни или мръсни хора получават краста“, казва д -р Робин П. Герис, шеф на детската дерматология в Детската болница в Питсбърг, част от Медицинския център на Университета в Питсбърг. „Дори роялти, с правилното излагане, могат да получат краста. ”

„Не проявява [проявява се] със симптоми веднага“, казва д -р Герис. „Освен ако не сте го имали преди това, отнема около месец между момента, в който акарите отворят магазина, и когато се появи в кожата ви. ”

Какво е чувството да имате краста: признаци и симптоми

Крастата обикновено започва със сърбеж и обрив, подобен на пъпка, често в областите около китките ви, пръстите, лактите, подмишниците, кръста, коленете, глезените или слабините. Сексът е често срещан път на инфекция.

Един от по -характерните ефекти на крастата се случва, когато се влоши.

About Fulldex

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Video Games New York Store Site.

VGNY AD

Shadowkuma’s Hitbox.tv

Hitbox Logo